Att inreda hemmet är för många ett stort intresse. De många inredningsprogrammen på TV vittnar om svenskens intresse för heminredning. När man shoppar möbler och inredningsdetaljer kan det vara trevligt att gå omkring i fysiska butiker och se och känna på varorna. Att handla på nätet är å andra sidan ett bekvämt alternativ till traditionella butiker.

Inredning i retrostil

Att inreda sitt hem i en retrostil har blivit väldigt populärt de senaste åren. Retrostilen är ingen enhetlig stil, men har gemensamt att möblerna och inredningsprodukterna kommer från, eller efterliknar en stil som var populär under tidigare årtionden. 1960-talet var en av de mest populära retrostilarna för inredning av hemmet.

Inspireras av 60-talet

Karaktäristiska drag inom heminredning i retrostil från 60-talet är första hand materialet teak. Teakbord, teakbänkar och teakstolar finns idag som nyproducerade möbler, men ett tips är att spana omkring på loppisar och vintagebutiker också. Där kan du göra riktiga klipp. Det mesta passar till teak, men populärt nu är att kombinera träet med vitmålade väggar och en enklare inredning som får möbeln att sticka ut. Glöm inte heller den omåttligt populära stringhyllan, som förutom teak finns i flertalet material och färger idag. Är du inte särskilt förtjust i teak, eller bara vill bryta av med andra material och ändå behålla retrokänslan, då är plast ett hett tips. Ytterligare ett tips är att använda sig av glammiga pälsplädar. Att inreda med plastmaterial ger en lekfull atmosfär. Vill du inte att plasten ska ta över kan du satsa på en plaststol bland dina övriga stolar, en hylla i plexiglas, eller kanske burkar och byttor att pryda dina hyllor och bord med.

Kombinera nytta med inredning med en massagestol

Är du sugen på att öka ditt, eller dina medarbetares, välbefinnande genom att investera i en massagestol? Det är ett mycket bra val, men innan du köper en finns det lite saker att fundera på. En massagestol är inte direkt ett spontanköp, utan snarare en investering som ska hålla länge.

Tre sorters massagemöbler

För det första kan man prata om tre sorters massagemöbler; återhämtningsfåtöljer, massagestolar och massagefåtöljer. Det finns även massagekuddar som du kan köpa till redan befintliga stolar. En återhämtningsfåtölj ger avslappningsmassage tillsammans med mentala träningsprogram. De är alltså bra för att motverka till exempel stress och utbrändhet. En massagefåtölj är, likt vanliga fåtöljer, rejäla i sin utformning. De har ofta många olika funktioner och kan massera både sittandes och liggandes. Massagestolen är en enklare variant av massagefåtöljen. De har för det mesta vibrerande dynor och är därför också billigare än till exempel massagefåtöljer.

Vilka av ovanstående passar dina behov? Det är en fråga du bör ställa dig innan du köper en massagestol eller –fåtölj. Vissa funktioner passar dessutom bättre privat än på företag. Fundera alltså alltid på vem eller vilka som ska använda produkten. Vare sig du till slut väljer en massagestol, massagefåtölj eller en återhämtningsfåtölj kommer det garanterat att öka ditt och/eller dina medarbetares välbefinnande!