Ett rum som blivit väldigt populärt att renovera på senare år är badrummet. Flera populära TV-program och tidskrifter har bidragit med  tips och inspiration för alla smaker. Det mycket förmånliga ROT-avdraget har dessutom sänkt kostnaderna rejält. För många är det också viktigt att ha ett fräscht badrum.

Vid alla större renoveringar är det viktigt att man går igenom sitt tänkta projektet ordentligt innan arbetet påbörjas. Det är en klar fördel att veta på åtminstone på ett ungefär hur man vill ha det innan offerter tas in. Hos Edsvikens Måleri och Bygg får du tips, inspiration och råd inför en kommande badrumsrenovering.

Skissa badrummet skalenligt och placera in handfat, badrumsskåp, toalett, duschplats/badkar och eventuell tvättmaskin. Med skissen som underlag blir det mycket enklare att få dina offerter korrekt beräknade och det underlättar även vid utförandet av arbetet. Ifall entreprenören vill att du ändrar på något av tekniska eller andra skäl är det viktigt att du uppdaterar din skiss. Vissa saker kan tyckas logiska för lekmannen men den kunnige hantverkaren kan se att det inte fungerar. När arbetet sätter igång ska alla tveksamheter vara undanröjda.

Välj toalettstol, dusch, blandare, handfat och duschkabin av hög kvalitet även om du får betala lite mer. Köper man alltför billig inredning är risken för merkostnader stor då det ofta leder till att material behöver bytas i förtid. Satsa därför på varor från välkända tillverkare, vi rekommenderar duschtillbehör från Wattväktarna. Wattväktarna har även många andra prdukter för badrummet, t.ex. duschväggar och duschkabiner. En bra sak till badrummet är halkmattor. Då våta ytor, särskilt klinkergolv, vanligtvis blir hala hjälper en halkmatta till att hålla fötterna på marken.

Ska du sälja huset? Satsa då på en klassisk, stilren inredning i badrummet. Ett snyggt badrum gör ett gott intryck på köpare och eftersom badrumsrenoveringen är en relativt kostsam process kan ett gammalt, slitet badrum få köparen att tveka. En alltför personlig stil kan också verka avskräckande. Undvik alltså att dekorera i alltför starka färger och mönster och satsa istället på neutrala toner och praktisk inredning.