Oavsett om man är intresserad av att få hjälp med att lägga ett plåttak eller anlägga ett plåtområde runt en braskamin, är det av största vikt att man får tag i en seriös hantverkare. Det är viktigt att plåtslagaren kan utföra jobbet på det sätt som man kommit överens om, till det överenskomna priset inom en given tidsram. Därför är det viktigt att man tar sig tid när man anlitar en plåtslagare och att man inte tar första bästa utan att verifiera vad just det plåtslageriet står för.

Be om referenser

Det är naturligtvis viktigt att man har att göra med en seriös hantverkare. Det kan därför vara nyttigt att be om referenser och kanske till och med få se tidigare utförda arbeten, samt höra vad tidigare kunder har att säga. Det är också viktigt att ha koll på hur plåtslagarna på det givna plåtslageriet är utbildade. Man kan till exempel be att få reda på var de gick lärling, något som är nödvändigt för att bli certifierad plåtslagare i Sverige idag.

Speciellt för större arbeten är det rekommenderat att ett skrivet avtal ligger till grund för arbetet, för att skydda alla inblandade. Om plåtslageriet inte är intresserade av ett utfärda ett skrivet avtal kan det vara ett tecken på att man har att göra med en oseriös firma.