Att anlita en målare kan av många ses som lite onödigt. Det kan ju vara både kul och avkopplande att göra jobbet själv. En välkommen omväxling från vardagen på kontoret kanske. Värt att tänka på innan man beslutar sig för att göra jobbet själv är att det ska bli bra gjort. Har du kompetensen att måla och tapetsera så att slutresultatet blir snyggt och håller måttet. Färg som flagnar och tapeter som lossnar i skarvarna är vanliga problem för dem som inte vet vad de gör. Det kanske ser snyggt ut precis efter att arbetet slutförts, men hur det kommer se ut om något år är en annan femma. Såväl inomhusfärg som utomhusfärg köper du lämpligtvis hos Måleributiken.

Att anlita en målare och tapetserare är ofta en bra investering och en garanti för att arbetet blir fackmannamässigt utfört. Dessutom sparar du tid genom att slippa göra det själv. Du kortar dessutom ner den tid ditt hem är en byggarbetsplats eftersom målaren håller ett betydligt högre tempo än du som nybörjare klarar av. Om du har många rum att tapestera och måla om kan det vara helt nödvändigt att anlita ett måleri. Då kan de skicka fler målare till din bostad och få jobbet gjort på kort tid. En annan fördel med professionella tapetserare är vid extra svåra jobb. T.ex. om du har beställt en egen fototapet som ska sättas upp och du vill att passningen ska vara perfekt.

När du anlitar en målare för renovering av din bostad har du rätt till rotavdrag såvida du arbetar och betalar tillräckligt mycket i inkomstskatt. Läs mer om det på vår sida om rotavdrag.