03. oktober 2017 · Kommentarer inaktiverade för Klottersanering · Categories: Okategoriserade

Vart man än går kan man se klotter på väggar, husfasader, plank och klippväggar. Det är något som stör både samhället och den enskilde personen i form av irritation men också höga och onödiga kostnader. Detta måste man därför förebygga och sanera på alla typer av underlag och material med hjälp av klottersanering. Detta görs genom att man högtrycksspolar området med kvalitativa maskiner och redskap.

Viktigt att vara snabb och ligga steget före

För att varken skada miljön eller människan använder de flesta företag endast miljövänliga produkter och kemikalier. Personalen ska ha stor kunskap och lång erfarenhet inom all typ av klottersanering på all typ av material och underlag. För att få ett så bra resultat som möjligt gäller det att upptäcka klottret så fort som möjligt. Inte bara för att få en vackrare, och klotterfri, miljö utan också för att det är lättare att få bort när det är nygjort. Man har också genom studier sett att så fort klotter dyker upp någonstans så sprider det sig till andra klottrare som i sin tur fortsätter på samma ställe. För att ligga steget före klottrarna kan man behandla särskilt utsatta ytor så att graffittin inte får bra fäste och är lättare att ta bort. På så sätt kan man skydda fasader och andra känsliga ytor från att utsättas för klotter.

Blästring är en populär borttagningsmetod

På hårda ytor som stål, järn, sten, betong och aluminium är blästring en efterfrågad borttagningsmetod. Då sprutar man, i hög hastighet, fasta partiklar i någon form mot ytan i fråga och får på så sätt bort klottret. Ibland använder man till exempel nötskal för att effektivt men skonsamt ta bort beläggningar på hårda ytor.

För att upprätthålla klotterfria miljöer krävs det alltså både att ligga steget före, men också att vara snabb och upptäcka problemen. Det gör att det går lättare att få bort och man får ett bättre resultat efteråt. Genom att behandla ytor kan man dessutom förhindra att klottret får bra fäste vilket också leder till enklare sanering.

Comments closed