29. oktober 2014 · Kommentarer inaktiverade för Hur skiljer sig en flytt i Sverige från andra länder · Categories: Okategoriserade

Att flytta i Sverige betyder att man i normalfallet lämnar kvar vitvaror som spis, tvättmaskin, kylskåp och frys. Dessutom lämnar man fast armatur och liknande. Det grundas på lagens regler om vad som anses tillhöra själva huset och inte den enskilde brukaren.

I Tyskland till exempel är det annorlunda. Där tömmer man i princip hela bostaden vid flyttning. Raka motsatsen råder i USA. Där flyttar människor hela tiden. Ofta från en stat till en annan. Man flyttar dit där det finns jobb. I många fall är möblemanget standardiserat och man lämnar helt enkelt kvar sängar, stolar, bord, lampor och gardiner. Egentligen tar man alltså bara med sig sina egna personliga tillhörigheter. Kort sagt: i USA är det enkelt att flytta.

Sverige befinner sig alltså någonstans mitt emellan dessa ytterligheter. I de allra flesta fall handlar det dock om att man ska ta med sig en hel del saker när man väl ska flytta. Har man en stor bostad som man har bott länge i har man oftast inte en aning om hur mycket det är som ska flyttas.

Det finns många skäl att anlita professionell hjälp när man ska flytta. Om du till exempel ska flytta till eller från Lidköping från en ort långt bort, så kan det vara svårt att få med sig alla tillhörigheter i ett flyttlass med personbil och släp. Gör man det ska man ta kontakt med flyttfirman i god tid för att kunna utnyttja deras tjänster på bästa sätt. Det kan väen vara bekvämt att låta en städfirma sköta flyttstädningen.

Comments closed