Köket är för många hemmets mittpunkt. Här kan vi umgås, laga mat, äta och ha trevliga stunder tillsammans. Ett fräscht och modernt kök kan ge hela hemmet ett ordentligt lyft och det finns många sätt, både enklare och lite mer avancerade, som kan göra stor förändring. Varför inte ta tag i renoveringen en gång för alla och göra köket till en fantastisk plats att vara på.

Skåpsluckor och handtag

Något så himla enkelt som att enbart byta ut handtagen på skåpsluckorna kan göra otroligt stor skillnad för hela köket. Detta är även något som kan göras med jämna mellanrum eftersom det är enkelt att fixa det själv och det kommer inte heller innebära en stor kostnad. Om man vill sikta ännu högre kan man istället satsa på att byta ut hela skåpsluckan inklusive handtag. Detta kommer självklart ha ännu större effekt och innebär större förändring än vad man kanske kan tro.

Måla köket och byt ut kaklet

Ett annat smidigt sätt att göra om köket är genom att måla väggarna eller byta ut det kakel som finns över diskbänken och spisen. En ny färg eller ett helt nytt mönster kan verkligen transformera hela ytan. Det finns ett helt hav av olika alternativ och det finns möjlighet att skapa sig en helt annan stil än tidigare.

En härlig köksö

Finns det någon som inte tycker om en stor och härlig köksö? Troligtvis inte, då detta är något som verkligen gör köket till en trivsam plats att vara på. Alla kan samlas runt denna ö och mysfaktorn kommer att öka drastiskt. Välj mellan en klassisk fyrkantig ö, oval eller avlång och bestäm en lämplig storlek som passar bra in med resten av köket. Detta alternativ är aningen mer kostsamt än många andra, men verkligen värt tiden, pengarna och investeringen för någon som är trött på sitt gamla, vanliga kök.

Stryktåliga bänkskivor i granit

Granit är både ett väldigt slitstarkt och snyggt material som lämpar sig mycket bra som bänkskivor i köket. Graniten är både rep- och vattentålig vilket gör bänkskivorna otroligt långlivade. Göinge Sten i norra Skåne erbjuder måttanpassade bänkskivor i granit, så hör efter med dem om du är intresserad!

Slipa upp trägolvet

Har du trägolv i köket så kan det vara en god idé att ge det lite välbehövlig slipning och polering, samt en ytbehandling som som ger bra skydd framöver.