Det är enkelt att bygga en mur med hjälp av block. En mur är ett vackert alternativ till ett staket. Att bygga en mur är enkelt och ger ett hållbart resultat. Underarbetet är viktigt, ett välgjort underarbete ger en hållbar mur. En stödmur för att hålla emot jord är en vanlig funktion för en mur. En sådan mur ger din trädgård en snygg gräns och sparar också utrymme istället för att ha en slänt som tar mycket plats. Det är viktigt att muren har en viss bakåtlutning och att murblocken har ett bra låsningssystem om du tänker bygga en hög mur. Men block till murar kan användas på en mängd olika sätt i en trädgård. Här finns nästan inga gränser för din fantasi.

Block fungerar utmärkt för att bygga en mur men kan också användas för att bygga in olika nivåskillnader i trädgården, kanter till rabatter, terrasser och trappor. Det finns en mängd olika block på marknaden i olika storlekar och färgskalor. Fundera på hur din trädgård ser ut och hur blocken bäst harmoniserar till ditt hus. Det finns också block som du kan använda när du vill bygga svängda murar. En mur kan avslutas med en täckplatta eller med färdiga specialstenar för att göra ett snyggt avslut och ge ett mer sammanhållande intryck.

Planera också in växter. Växter ger trädgården liv och färg. Tänk på att plantera växter i olika storlekar. För att få en trädgård som håller året runt är det viktigt att ha några växter som är gröna året runt, några som blommar tidigt och några som blommar sent. Till sist är det väldigt effektfullt att arbeta med belysning. Lys upp trädgården och muren. Det finns en stor bredd av trädgårdsbelysning. Några lyser upp stora områden, andra ger mysbelysning och ger snygga effekter när det blir mörkt.